Bij ons eet je de lekkerste houtoven pizza

In Italië is de houtoven een vanzelfsprekend onderdeel van de keuken. De gerechten die bereid worden in de keuken krijgen een heerlijke authentieke smaak. De temperatuur in de oven kan oplopen tot zo’n 450 graden. Dat is veel hoger dan een elektrische oven of gasoven kan bereiken. Hierdoor worden de pizza’s lekker knapperig en krokant.  

Waarom is een houtoven ideaal?

Een houtoven is eigenlijk hetzelfde als een steenoven. Hij is opgebouwd uit stenen en heeft vaak een ronde vorm. In de oven wordt een vuurtje gestookt door hout te verbranden. De warmte die vrij komt bij het verbranden wordt opgeslagen in de stenen van de oven. De stenen worden als het ware opgewarmd. Wanneer de pizza in de hete oven wordt gelegd en het deeg in aanraking komt met de hete stenen, verdampt het water uit het pizzadeeg snel. Hierdoor wordt de bodem lekker knapperig.

De pizza in de houtoven wordt op drie verschillende manieren verhit: door geleiding via de stenen, door de warmte van de vlam en de stralingswarmte van de koepel. En dat allemaal tegelijkertijd. De pizza wordt dus heel gelijkmatig gebakken.

Nog een voordeel van een houtoven is de hoge temperatuur. De beste temperatuur om pizza te bakken is grofweg tussen de 300 en 350 graden Celsius. Echte Napolitaanse pizza wordt zelfs op 400 graden Celsius gebakken. Een elektrische oven of gasoven kan niet zo heet worden en zal daardoor niet hetzelfde resultaat bereiken.

Door de hoge temperatuur is de pizza ook nog eens supersnel klaar. In een houtoven op 400 graden is je pizza in negentig seconden gebakken. Zo krijgen wij jouw pizza razendsnel op je bord en kan je meteen aanvallen!

Authentieke houtoven pizzasmaak

Onze pizza’s zijn gemaakt voor mensen die van de traditionele smaak houden en gaan voor de echte Italiaanse ervaring. Een knapperige, dunne bodem, de juiste kleur en evenwicht van smaken is een must. We mixen, kneden en draaien ons deeg net zolang tot we de perfecte bodem kunnen maken: dun, krokant en vol van smaak. Maar een perfect ronde pizza hoeft niet, een bubbel hier of een randje daar is juist wat onze pizza’s authentiek maakt. 

De meeste pizza’s worden bij ons ingesmeerd met een fijne klodder huisgemaakte tomatensaus, maar we hebben voor de liefhebber ook witte pizza’s. Onze pizza Tonnara bijvoorbeeld. Deze is belegd met tonijn, mozzarella, olijven en rode uien. 

Nu we het toch over beleg hebben… Wij beleggen onze pizza’s graag met echte Italiaanse ingrediënten. Heerlijke romige buffelmozzarella, sappige tomaten, gerijpte prosciutto en de favoriete olijf van Italië, de Leccino. Deze producten zorgen samen met de knapperige bodem voor de állerlekkerste houtovenpizza’s. 

Hier een paar van onze favorieten: 

Pizza Da Noi

De knapperige bodem van de pizza Da Noi is belegd met een heerlijke paprikaroomsaus, verse mozzarella, gepofte paprika en rul gebakken saucijsjes. Natuurlijk afgemaakt met Italiaanse pecorino.

Pizza Napoletana

De pizza Napoletana wordt eerste bestreken met huisgemaakte tomatensaus, belegd met mozzarella en afgemaakt met Leccino olijven, kappertjes en ansjovis. Voor de echte smulpaap is burrata ook een optie. 

Pizza Spinanci

Ook de bodem van de pizza Spinanci wordt bestreken met tomatensaus en belegd met mozzarella. Daar bovenop komt de spinazie, rode balsamico-ui en romige geitenkaas. Deze pizza maken we af met pijnboompitten.

Waar vind je onze houtovenpizza restaurants?

Je hebt vast trek gekregen na het lezen over de lekkerste houtovenpizza’s. Gelukkig vind je onze pizzarestaurants in maar liefst elf steden door heel Nederland. Van Amsterdam tot aan Arnhem en van Zwolle tot aan Rotterdam. Check hieronder of er een vestiging bij jou in de buurt zit en reserveer meteen je tafel.

De lekkerste houtovenpizza’s eet je in: