Masterclass Pizza e Pesce

Tijdens een Masterclass Pizza e Pesce stond de keuken van De Pizzabakkers Noord in het teken van pizza en vis. Samen met Bart van Olphen (Fish Tales) en Sec Fee Yong (De Pizzabakkers) experimenteerde een team van culinaire journalisten met uiteenlopende smaken, waarbij een hoofdrol was weggelegd voor duurzame vis.

 

Sec (food & kwaliteit manager bij De Pizzabakkers) vertelde over de kunst van pizzabakken, want het is écht een ambacht. De kleinste verandering in temperatuur, rijpen & rijzen of ingrediënten – vergis je niet: het luistert nauw – kan de grootste invloed hebben op het eindresultaat. Bart (oprichter Fish Tales) toonde de producten die hij had meegebracht, van klassiekers op pizza zoals tonijn en zalm tot scheermessen, kokkels, coquilles en oesters.

De deelnemers gingen in teams aan de slag, selecteerden hun eigen ingrediënten en bakten hun pizza in de houtoven. Ze proefden elkaars pizza’s en gaven een score op basis van looks, smaak, bodem en originaliteit. Winnaar werd de pizza Grande Sardegna met gele Datterini-saus en belegd met Tiger prawns, ansjovis, coquilles, scheermessen, kokkels en mosselen van Fish Tales. Deze pizza ziet er niet alleen prachtig uit, maar smaakt ook nog eens heerlijk. Wil je ‘m zelf maken? Hier vind je het recept!

Evenementen & Nieuws

Pizza op de boot

De Pizzabakkers x Spoorwegmuseum

Picknick Pakket