de menukaart
Wil je alvast even spieken wat we allemaal op het menu hebben staan? We hebben twee verschillende menu’s. Eén voor lunch en één voor diner. Allebei met heerlijke Romeinse pizza's. Op de drankenkaart vind je onder andere sprankelende prosecco’s, cocktails en onze huisgemaakte limoncello, maar je kunt ook gewoon een kop koffie krijgen of fris, ook Italiaans natuurlijk.
De Pizza van de Maand Juni
courgettesaus - mozzarella - doperwten - gerookte scamorza (stevige gerookte mozzarella) – pancetta
Diner
Vegetariani e Vegani – Ook voor alle vegetariërs en veganisten
hebben we genoeg in huis. Italiaanse klassiekers zoals ‘nduja
en gorgonzola bieden we aan in plantaardige variant.
vegatarisch
plantaardig
gedeeltelijk belegd met koude ingrediënten
Aperitivo!
aperitivo & spritz
Begin de avond met aperitivo & spritz: spritz cocktail geserveerd met twee bruschetta en olijven.
Keuze spritz: Limoncello, Aperol, Hugo, Limone 0.0% of Crodino 0.0%
Antipasti
Bruschette
Italiaanse toast met wisselende toppings

BRESAOLA AL LIMONE
flinterdun gesneden rundvlees, rucola, Parmezaanse kaas en citroendressing
MELANZANE ALLA PARMIGIANA
aubergine en Parmezaanse kaas in lichtpittige tomatensaus uit de pizzaoven
burrata & pomodorini
burrata gevuld met groene pesto, geserveerd met kerstomaat en citroendressing
Olive & carciofi
in de oven geroosterde olijven, artisjok en amandelen
antipasti mix – bresaola
bresaola al limone + melanzane alla Parmigiana + bruschette
Tip! antipasti mix – vegetariana
olive & carciofi + melanzane alla Parmigiana + focaccia romana
Focaccia & pizza Dips
FOCACCIA ROMANA
drie huisgemaakte dips voor bij focaccia of pizza: truffelroomsaus, pittige olijfolie en groene pesto
Tip! CRUST DIPPERS
drie huisgemaakte dips voor bij focaccia of pizza: truffelroomsaus, pittige olijfolie en groene pesto
insaLate
finocchio
rucola, dungesneden venkel, Parmezaanse kaas en citroendressing
peperonata
geroosterde paprika, rucola, rode balsamico-ui, kappertjes, Leccino olijven en citroendressing
DoLci
Tip! TIRAMISÙ
lange vingers, espresso, romige mascarpone, marsala en amaretto
PANNA COTTA
vanilleroompudding met karamelsaus of rode vruchtensaus
SGROPPINO
cocktail van citroenijs, vodka, frizzante en huisgemaakte limoncello
AFFOGATO
bolletje biologisch vanilleroomijs met een shot espresso
gelato al pistacchio
pistache-ijs met pistachecrunch, extra vierge olijfolie en zeezout
GELATO BAMBINO
bolletje biologisch vanilleroomijs met karamelsaus of rode vruchtensaus
SpeeLdeeg
SpeeLdeeg voor kinderen
Bestel voor de kleine pizzaiolo’s een bolletje pizzadeeg om mee te spelen (niet om op te eten).
Pizza
Signature
pizza van de maand
wisselende pizza met ingrediënten van het seizoen
Tip! gialla & burrata

gele datterini tomatensaus – mozzarella – courgette – artisjok – burrata – peterselie
Extra optie: 'nduja

‘nduja & gorgonzola
tomaat – mozzarella – gorgonzola – ‘nduja (pittige worst uit Calabrië) – rode ui
Extra optie: Toscaanse venkelsalami

tartufo
mozzarella – gekookte ham – truffelroomsaus – ei – peterselie
Extra optie: rucola

tonno alla puttanesca
tomatensaus – gemarineerde tonijn van Fish Tales – kappertjes – Leccino olijven – rode ui – buffelmozzarella
Extra optie: ansjovis van Fish Tales
spinaci
tomaat – mozzarella – geitenkaas – spinazie – rode balsamico-ui – pijnboompitten
Extra optie: gorgonzola
funghi & pancetta
mozzarella – Fontina kaas – kastanjechampignons – pancetta – uienmarmelade – peterselie
Extra optie: truffelroomsaus

Tip! pepperoni da noi
paprikaroomsaus – mozzarella – pittige salami – ingelegde rode ui – burrata – peterselie
Extra optie: 'nduja

Classica
salami finocchiona
tomaat – mozzarella – Toscaanse venkelsalami
Extra optie: Leccino olijven
prosciutto royale
tomaat – mozzarella – Parmezaanse kaas – kerstomaat – rucola – 14 maanden gerijpte prosciutto uit Abruzzo
Extra optie: truffelroomsaus
margherita
tomaat – mozzarella – basilicum
Extra optie: burrata
caprese

tomaat – mozzarella – groene pesto – buffelmozzarella – kerstomaat – basilicum
Extra optie: prosciutto d’Abruzzo
marinara

tomaat – verse oregano – knoflook – olijfolie
Extra optie: prosciutto d’Abruzzo
napoletana
tomaat – mozzarella – Leccino olijven – ansjovis van Fish Tales – kappertjes
Extra optie: burrata

Dranken
vegatarisch
plantaardig
gedeeltelijk belegd met koude ingrediënten
Prosecco & Frizzante
Tip! Prosecco Spumante Brut | Pizzolato
sterke bubbel – droog – fris – gele appel – peer – frisse groene kruiden
streek: Veneto | druif: Glera
Frizzante Bianco Special Cuvée | Terre Dei Buth
subtiele bubbel – elegant – appel – witte bloesem – biologisch
streek: Veneto | druif: Glera
Vino Bianco
Pinot Grigio | Ancora
fris – appel – limoen – peer
streek: Veneto | druif: Pinot Grigio
Grillo | Feudo arancio
fruitig – mango – papaya – jasmijn
streek: Sicilië | druif: Grillo
Garganega | Alfabeto
zacht – citrus – perzik – amandel
streek: Verona | druif: Garganega
Chardonnay | Trovati
zacht – vol – perzik – ananas – toast
streek: Sicilië | druif: Chardonnay
Vino Rosato
Tip! pinot grigio blush rosé ‘il rifugio’ | castellani
fris – elegant – perzik – abrikoos
streek: Sicilië | druif: Pinot Grigio
Vino Rosso
Primitivo | Chiaro
zwoel – rozijnen – donker fruit – specerijen
streek: Puglia | druif: Primitivo
Teroldego | Castel Pietra
medium vol – rode bessen – cranberries – vanille
streek: Vigneti delle Dolomiti | druif: Teroldego
Sangiovese | Ancora
soepel – braam – kers – specerijen
streek: Puglia | druif: Sangiovese
Montepulciano D'Abruzzo | Lunaria Coste Di Moro
zacht – rijpe kersen – rood fruit – amandel – biologisch
streek: Abruzzo | druif: Montepulciano
Birra
Peroni Nastro Azzurro
Tip! Speciaalbier Mario
White Italian Pale Ale – gebrouwen met een vleugje van onze huisgemaakte limoncello. Heerlijk fris!
Speciaalbier Danilo
Italian Pale Ale – gebrouwen met roze peperbes, salie en pizzagist – amberkleurig met een romige schuimkraag
Peroni 0.0%
CocktaiL & spritz
Tip! Limoncello spritz
huisgemaakte limoncello – frizzante – citroen – munt – bruiswater
Aperol spritz
aperol – frizzante – sinaasappel – bruiswater
Sgroppino
citroenijs – frizzante – vodka – huisgemaakte limoncello
Espresso martini
vodka – koffielikeur – espresso – koffiebonen
Hugo spritz
Roze Bunker Bloesem Power – frizzante – limoen – munt – bruiswater
Negroni
Italiaanse gin – Vermouth Rosso – Campari – sinaasappel
CocktaiL & spritz 0.0
Limone Spritz 0.0%
citroen – gember – simple syrup – munt – bruiswater
Sgroppino 0.0%
citroenijs – Sanpellegrino Limonata
Crodino spritz 0.0%
Crodino – Roze Bunker Bitterbloed – sinaasappel – bruiswater
acQua & BiBite
Sanpellegrino
licht bruisend water
Acqua Panna
plat water
SCHULP APPELSAP
100% natuurlijke appelsap
MOLECOLA
Italiaanse cola
MOLECOLA ZERO
Italiaanse cola
Aranciata
sinaasappel
Limonata
citroen
Aranciata rossa
bloedsinaasappel
Ginger Beer
gemberbier
Ijsthee
groene ijsthee van Roze Bunker
Bloesem power
vlierbloesem van Roze Bunker
Caffè & Tè
Specialty coffee van Giraffe. Bebrand en geblend naar Italiaans recept voor De Pizzabakkers.
Espresso
enkel/dubbel
Americano
Cappuccino
Latte
Thee
van Teabar in verschillende smaken
Verse muntthee
Verse gemberthee
Digestivi
Tip! Limoncello
huisgemaakt digestief gemaakt van citroen, pure alcohol, suiker, water en wat tijd
Grappa
Lunch
12:00 – 16:00
Doe als de Italianen en lunch met pizza!
Tijdens de lunch serveren wij naast ons
standaard formaat pizza’s, ook kleinere
lunchpizza’s en focaccia’s.
vegatarisch
plantaardig
gedeeltelijk belegd met koude ingrediënten
insalate
Finocchio
rucola, dungesneden venkel, Parmezaanse kaas en citroendressing
Peperonata
geroosterde paprika, rucola, rode balsamico-ui, kappertjes, Leccino olijven en citroendressing
Focaccia & pizza Dips
FOCACCIA ROMANA
knapperig Italiaans platbrood met zeezout en rozemarijn, lekker bij alle antipasti
Tip! CRUST DIPPERS
drie huisgemaakte dips voor bij focaccia of pizza: truffelroomsaus, pittige olijfolie en groene pest
Antipasti
BRUSCHETTE
Italiaanse toast met wisselende toppings

BRESAOLA AL LIMONE
flinterdun gesneden rundvlees, rucola, Parmezaanse kaas en citroendressing
MELANZANE ALLA PARMIGIANA
aubergine en Parmezaanse kaas in lichtpittige tomatensaus uit de pizzaoven
burrata & pomodorini
burrata gevuld met groene pesto, geserveerd met kerstomaat en citroendressing
DoLci
Tip! Tiramisù
lange vingers, espresso, romige mascarpone, marsala en amaretto
Panna cotta
vanilleroompudding met karamelsaus of rode vruchtensaus
Pizza
Pizza van de Maand
wisselende pizza met ingrediënten van het seizoen
Tip! GIALLA & BURRATA

gele datterini tomatensaus – mozzarella – courgette – artisjok – burrata – peterselie
Extra optie: 'nduja

‘NDUJA & GORGONZOLA
tomaat – mozzarella – gorgonzola – ‘nduja (pittige worst uit Calabrië) – rode ui
Extra optie: Toscaanse venkelsalami

Tartufo
mozzarella – gekookte ham – truffelsaus – ei – peterselie
Extra optie: rucola

Tonno alla puttanesca
tomatensaus – gemarineerde tonijn van Fish Tales – kappertjes – Leccino olijven – rode ui – buffelmozzarella
Extra optie: ansjovis van Fish Tales
Spinaci
tomaat – mozzarella – geitenkaas – spinazie – rode balsamico-ui – pijnboompitten
Extra optie: gorgonzola
Funghi & pancetta
mozzarella – Fontina kaas – kastanjechampignons – pancetta – uienmarmelade – peterselie
Extra optie: truffelroomsaus

Tip! Pepperoni Da Noi
paprikaroomsaus – mozzarella – spianata piccante – ingelegde rode ui – burrata – peterselie
Extra optie: 'nduja

Salami Finocchiona
tomaat – mozzarella – Toscaanse venkelsalami
Extra optie: Leccino olijven
Prosciutto Royale
tomaat – mozzarella – Parmezaanse kaas – kerstomaat – rucola – 14 maanden gerijpte prosciutto uit Abruzzo
Extra optie: truffelroomsaus
Margherita
tomaat – mozzarella – basilicum
Extra optie: burrata
Caprese

tomaat – mozzarella – huisgemaakte groene pesto – buffelmozzarella – kerstomaat – basilicum
Extra optie: prosciutto d'Abruzzo
MARINARA

tomaat – verse oregano – knoflook – olijfolie
Extra optie: prosciutto d’Abruzzo
NAPOLETANA
tomaat – mozzarella – Leccino olijven – kappertjes – ansjovis van Fish Tales
Extra optie: burrata
