Over De Pizzabakkers

Toen ik, Margreet Leguijt, en Siang-Lan elkaar leerden kennen hadden we het binnen vijf minuten over lekker eten en drinken. Jaren later was ik met Anthony de Vries op zoek naar de perfecte pizza. Tevergeefs, want een écht goede pizza vinden was in Amsterdam nog een hele opgave. We besloten dan maar zelf een restaurant te beginnen. En wel samen met onze beste vrienden Siang-Lan Go en Dmitri Schokker. 

In 2009 trokken we de stoute schoenen aan. We vonden een pand aan de Haarlemmerdijk en maakten onze plannen werkelijkheid. Siang-Lan wilde ook graag een cavabar, zoals in Barcelona. Het concept pizza & prosecco was geboren. We aten bij letterlijk elke pizzeria in Amsterdam, volgden een pizzabakkersopleiding en twistten over het beste deeg en de lekkerste prosecco.

Na de opening liep ons gezellige buurtrestaurant meteen storm en binnen een jaar kwam restaurant nummer twee, aan de Overtoom. Na het openen van nog vier restaurants begonnen we in 2016 met een samenwerking met horeca-ondernemers op basis van franchise, omdat we graag iedereen in Nederland onze Romeinse houtovenpizza's willen laten proeven. 

Groet,
Margreet,
Anthony, Siang-Lan & Dmitri

 

Pizza & Prosecco

Het is een plek voor iedereen die van ambachtelijke houtoven pizza’s houdt en graag een glas prosecco drinkt. Maar niks chics hoor! We creëren graag een ontspannen sfeer, waarin iedereen zich thuis voelt. Jong, oud, buurtbewoners of mensen van verre. Bij De Pizzabakkers eet iedereen goed. Onze basis is Italiaanse pizza op haar best: in de houtoven gebakken, met verse ingrediënten bereid en met liefde gemaakt.

pizza

Onze ambachtelijke pizza’s worden in echte Italiaanse houtovens bereid. We mixen, kneden en draaien ons deeg net zolang tot we de perfecte bodem kunnen maken: dun, krokant en vol van smaak. We gebruiken natuurlijk alleen maar verse ingrediënten, die we zorgvuldig kiezen. Rijke tomatensaus, echte buffel mozzarella, hammen en worsten van familiebedrijven uit Italië en vanzelfsprekend heerlijk geurende basilicum. Uiteraard hebben we klassiekers, zoals pizza Margherita en pizza Caprese op het menu staan. Maar we verrassen je ook iedere maand met een Pizza van de Maand. Nieuwsgierig wat voor lekkers wij nog meer op onze kaart hebben staan? Neem een kijkje op onze kaart. 

Prosecco

Bubbels chic? Niet bij ons hoor! In Italië is prosecco een eenvoudig drankje dat je eigenlijk áltijd kunt drinken. Omdat je iets te vieren hebt, omdat het zo lekker smaakt bij je pizza, of omdat je gewoon heel erg van prosecco houdt. Welke reden je ook hebt, we schenken graag een glas voor je in. Je hebt keuze uit drie verschillende prosecco’s en we maken er ook nog eens hele lekkere cocktails van, zoals ijskoude scroppino’s, frisse Apérol spritz of een zachtzoete Hugo. Natuurlijk hebben we ook andere dranken op onze kaart staan, kijk zelf maar. De Pizzabakkers kun je ook binnenstappen om alleen even een glaasje prosecco of één van onze lekkere prosecco cocktails te komen drinken.

Salades & Dolci

De Pizzabakkers hebben naast de pizza’s ook echte Italiaanse antipasti en heerlijke salades. Een Italiaanse maaltijd wordt uiteraard afgesloten met huisgemaakte dolci zoals panna cotta of tiramisú.

Franchise

Ben je helemaal weg van ons restaurant, onze pizza’s, onze sfeer en wil je een eigen vestiging van De Pizzabakkers opzetten? Meld je dan aan via de oproep voor franchisenemers op de vacaturepagina. We hebben meerdere leuke steden in Nederland in gedachten waar we met De Pizzabakkers willen beginnen, maar staan ook open voor jouw voorkeur.