Over De Pizzabakkers
Toen ik, Margreet Leguijt, en Siang-Lan elkaar leerden kennen hadden we het binnen vijf minuten over lekker eten en drinken. Jaren later was ik met Anthony de Vries op zoek naar de perfecte pizza. Tevergeefs, want een écht goede pizza vinden was in Amsterdam nog een hele opgave. We besloten dan maar zelf een restaurant te beginnen. En wel samen met onze beste vrienden Siang-Lan Go en Dmitri Schokker.
In 2009 trokken we de stoute schoenen aan. We vonden een pand aan de Haarlemmerdijk en maakten onze plannen werkelijkheid. Siang-Lan wilde ook graag een cavabar, zoals in Barcelona. Het concept pizza & prosecco was geboren. We aten bij letterlijk elke pizzeria in Amsterdam, volgden een pizzabakkersopleiding en twistten over het beste deeg en de lekkerste prosecco.
Na de opening liep ons gezellige buurtrestaurant meteen storm en binnen een jaar kwam restaurant nummer twee, aan de Overtoom. Na het openen van nog vier restaurants begonnen we in 2016 met een samenwerking met horeca-ondernemers op basis van franchise, omdat we graag iedereen in Nederland onze Romeinse pizza's willen laten proeven.
Groet,
Margreet, Anthony, Siang-Lan & Dmitri
Pizza & Prosecco
Het is een plek voor iedereen die van ambachtelijke Romeinse pizza's houdt en graag een glas prosecco drinkt. Maar niks chics hoor! We creëren graag een ontspannen sfeer, waarin iedereen zich thuis voelt. Jong, oud, buurtbewoners of mensen van verre. Bij De Pizzabakkers eet iedereen goed. Onze basis is Romeinse pizza op haar best: in de houtoven gebakken, met verse ingrediënten bereid en met liefde gemaakt.
pizza
Onze ambachtelijke pizza’s worden in echte Italiaanse houtovens bereid. We kneden en draaien ons deeg net zolang tot we de perfecte bodem kunnen maken: dun, krokant en vol van smaak. We gebruiken verse ingrediënten die we zorgvuldig kiezen, zoals de tomaten voor onze huisgemaakte tomatensaus, buffelmozzarella, hammen en worsten van familiebedrijven uit Italië. Uiteraard hebben we klassiekers, zoals pizza Margherita en pizza Caprese op het menu staan. Daarnaast verrassen we je iedere maand met een Pizza van de Maand. Nieuwsgierig wat voor lekkers wij nog meer op onze kaart hebben staan? Neem een kijkje op de kaart.
Prosecco
Bubbels chic? Niet bij ons hoor! In Italië is prosecco een eenvoudig drankje dat je eigenlijk áltijd kunt drinken. Omdat je iets te vieren hebt, omdat het zo lekker smaakt bij je pizza, of omdat je gewoon heel erg van prosecco houdt. Welke reden je ook hebt, we schenken graag een glas voor je in. Je hebt keuze uit verschillende prosecco’s en frizzante's en we maken er ook nog eens hele lekkere cocktails van, zoals ijskoude scroppino’s, frisse Apérol spritz of een zachtzoete Hugo. Natuurlijk hebben we ook andere én alcoholvrije dranken op de kaart staan.
SaLades & DoLci
We hebben naast de pizza’s ook verschillende antipasti en heerlijke salades. Een Italiaanse maaltijd wordt uiteraard afgesloten met huisgemaakte dolci zoals panna cotta of tiramisú.