De Pizzabakkers x Kesbeke
Camiel Kesbeke en chef Sec van De Pizzabakkers zijn de keuken ingedoken en ontwikkelden daar Kimchi di Cavolo Nero.
De Pizzabakkers en Kesbeke presenteren: Pizza Kimchi di Cavolo Nero
Deze maand brengen Kesbeke en De Pizzabakkers smaken van over de hele wereld samen. Camiel Kesbeke en chef-kok Sec Fee Yong van De Pizzabakkers zijn de keuken ingedoken en ontwikkelden daar Kimchi di Cavolo Nero.
De Italiaanse winterkool cavolo nero is door Kesbeke omgetoverd tot kimchi: geheel naar eigen recept met een beetje pit, geïnspireerd op de Koreaanse fermentatietraditie. Op deze manier geven Kesbeke en De Pizzabakkers een eigenwijze Amsterdamse én Koreaanse draai aan een Italiaanse klassieker. Camiel zegt hierover: “Juist daarom is het zo leuk om met chefs te werken, die komen met de meest gekke en leuke ideeën”.
Met een glansrol in realityserie 'De Augurkenkoning' staat het tafelzuur weer goed op de kaart in Nederland. Maar laten we niet vergeten dat ook in Korea traditioneel tafelzuur een essentiële rol speelt: kimchi is daar de ongeëvenaarde nationale culinaire trots! Hoewel de meest gebruikelijke vorm van kimchi gemaakt wordt van Chinese kool, bewijst de samenwerking tussen Kesbeke en De Pizzabakkers dat cavolo nero zich ook uitstekend leent voor het fermenteren.
Kesbeke: Rijke traditie met een modern tintje
“Omdat we vaak met topchefs spreken, weten we dat variatie zorgt voor unieke gerechten. Kesbeke biedt een breed scala aan producten. Deze verscheidenheid stelt chefs in staat om te experimenteren en hun creativiteit de vrije loop te laten. Voor zo ver ik weet is dit de eerste keer dat wij iets speciaal voor een pizza ontwikkelen. Dus echt een unicum!” – Camiel Kesbeke
De Pizzabakkers: Klassiekers met een twist
“Dit seizoen geven we bij De Pizzabakkers een twist aan de klassieke Italiaanse keuken! Door te experimenteren en vernieuwen geven wij een eigen draai aan traditionele gerechten. Zo hopen wij bij De Pizzabakkers altijd verrassend te blijven, ook voor de vaste gasten die ons al 15 jaar kennen.” – Sec Fee Yong, De Pizzabakkers
Over De Pizzabakkers: Pizza & Prosecco
De Pizzabakkers maakt superlekkere Romeinse pizza’s met dunne, knapperige bodem volgens eigen recept. De pizza’s worden belegd met verse, veelal authentiek Italiaanse ingrediënten. Op de menukaart vind je naast twaalf soorten pizza’s en een pizza van de maand ook een selectie antipasti en dolci. Doe net als de Italianen en drink er een glas prosecco bij! Prosecco is in Italië heel gewoon en maakt van iedere dag tegelijk een feestje. Of kies voor Italiaanse frisdrank of wijn, De Pizzabakkers serveert Italiaans bier van Peroni en een tweetal zelf ontwikkelde speciaalbieren.