Klassiekers met een twist!
In januari, februari en maart staat bij ons alles in het teken van 'klassiekers met een twist'
Per 18 januari staan onze restaurants bijna drie maanden in het teken van het thema Klassiekers met een Twist! Bij De Pizzabakkers zijn we namelijk gek op Italiaanse klassiekers, maar we kunnen het simpelweg niet laten om hier af en toe een eigenzinnige aan draai te geven.
Nieuwe gerechtjes!
Als onderdeel van onze Klassiekers met een Twist-campagne introduceren we drie nieuwe gerechten op onze menukaart:
- Melanzane alla parmigiana: Een perfecte combinatie van aubergine, lichtpittige tomatensaus en Parmezaanse kaas, bereid in onze houtgestookte pizzaoven. Deze klassieker krijgt een heerlijke twist die je keer op keer zult willen proeven.
- Burrata al pesto rosso: Onze burrata wordt gevuld met rode pesto en geserveerd met geroosterde paprika, balsamico-ui, kappertjes en Leccino olijven.
- Panna cotta Espresso Martini: Een zoete traktatie voor liefhebbers van zowel dessert als cocktails. Een twist op onze panna cotta, gemaakt van vanilleroompudding met een schuimige topping van espresso martini.
Pizza van de maand: Calabra
Onze eerste pizza van de maand, die je in januari kunt proeven, is de "Calabra." Deze pizza is geïnspireerd door de Zuid-Italiaanse winterbroccoli, Friarielli. We hebben de traditionele bereiding met knoflook, olijfolie en een heet pepertje vervangen door de pittige 'nduja, een Calabrische worst. Voor degenen die de voorkeur geven aan plantaardig, hebben we ook onze huisgemaakte plantaardige nduja. De naam "Calabra" verwijst naar de provincie Calabrië, waar de beroemde pittige worsten vandaan komen.
Wat betreft de pizza's van de maand voor februari en maart, houden we die nog even geheim. Maar houd vooral onze socials in de gaten, want we beloven je dat ze net zo verrassend en heerlijk zullen zijn als de Calabra.
Pizza van de maand: Porchetta Hawaiana
Ananas? Ja, ananas! We doen het ondenkbare bij De Pizzabakkers: na maandenlang experimenteren presenteren we met trots de Pizza Porchetta Hawaiana. Deze culinaire guilty pleasure combineert de frisheid van huisgemaakte ananaschutney met de kruidige smaken van porchetta. Het resultaat? Een unieke pizza die zowel fris en fruitig als verrassend kruidig is. Deze maand geven we zo een twist aan misschien wel de meest besproken Italiaanse klassieker ooit. In plaats van de traditionele ham, beleggen we onze krokante, ambachtelijke bodem met rijkelijk gekruide porchetta, een meesterwerk van langzaam geroosterd varkensvlees. Het zoete van de ananas balanceert perfect met de hartige, kruidige porchetta, terwijl de toevoeging van pittige 'nduja zorgt voor die extra kick. Reserveer nu je tafel en proef zelf waarom de Porchetta Hawaiana de ster van deze maand is! Wat vind jij van ananas op pizza? Lekker of een echte 'no-go'? Laat het ons weten in de comments op Instagram.
Pizza van de maand: Kimchi di Cavolo Nero
Samen met Kesbeke brengen we deze maand smaken van over de hele wereld bij elkaar. Camiel Kesbeke en chef Sec van De Pizzabakkers zijn de keuken ingedoken en ontwikkelden daar Kimchi di Cavolo Nero. De Italiaanse winterkool cavolo nero is door Kesbeke omgetoverd tot kimchi: geheel naar eigen recept met een beetje pit, geïnspireerd op de eeuwenoude Koreaanse fermentatietraditie. Op deze manier geven we een eigenwijze Amsterdamse én Koreaanse twist aan een Italiaanse klassieker.
Kimchi di Cavolo Nero komt op de pizza van de maand goed samen met onze bekende salsiccia al finocchio. Liever zonder vlees? Dan bieden we deze pizza aan met onze huisgemaakte plantaardige ‘nduja. Alleen in maart verkrijgbaar, dus mis ‘m niet!