De Pizzabakkers x Tres
Elke maand maakt De Pizzabakkers een pizza van de maand, deze keer wel een hele bijzondere in samenwerking met het Rotterdamse restaurant Tres.
In 2009 stond chef Michael van der Kroft dagelijks in de keuken van De Pizzabakkers Haarlemmerdijk, waar hij zich het vak van pizzaiolo eigen maakte. Inmiddels is hij trotse eigenaar van het veelgeprezen restaurant Tres. Hij wordt door de culinaire top van Nederland gezien als aanstormend talent en ontvangt in zijn bijzondere restaurant in Rotterdam een internationaal publiek.
In juni dit jaar kwam hij even terug bij De Pizzabakkers voor de aftrap van een hele bijzondere samenwerking!





Al lijken we op het eerste oog misschien verschillend - de culinaire top en pizza - ambacht, kwaliteit en de herkomst van hun producten staan bij ons allebei centraal. De Pizzabakkers bakt pizza’s op traditionele Romeinse wijze in een Italiaanse houtoven, terwijl Tres zoekt naar innovatieve manieren om culinaire gerechten te creëren met lokale ingrediënten. Waar Tres enkel kiest voor lokale Nederlandse producten, kiest De Pizzabakkers enkel voor lokale Italiaanse producten. We vinden de herkomst van hun producten van groot belang en nemen deze veelal af van lokale boerenfamilies.
Op woensdag 23 juni was hij terug en nam hij de keuken van De Pizzabakkers over. Die dag maakte hij zijn eigen interpretatie van het menu van De Pizzabakkers, vertaald naar dertien gangen in Tres-stijl: speels, hyperlokaal en álles huisgemaakt. Zo inspireerde de pizza Caprese hem tot een gerecht met tomaat, roos, koji, kruisbessen en kreeft.
Eén van de dertien gangen die Michael van der Kroft bedacht is de Pizza di Tres.
De hele maand juli kunnen alle gasten van De Pizzabakkers deze nieuwe pizza van de maand proeven. De pizza is belegd met mozzarella, tijm, Parmezaanse kaas, gele tomaatjes, ‘nduja, rucola en Lardo di Conca. Het laatstgenoemde ingrediënt is rugspek van het varken, gekruid in marmeren bakken.
Je kan de pizza proeven in alle restaurants van De Pizzabakkers. Hier kan je vast een tafel reserveren. Bestellen kan natuurlijk ook. Het aftoppen van de pizza mag je dan zelf doen, Michael legt je uit hoe!